motive pentru care vreau sa plec din romania-min

Cateva motive pentru care imi doresc sa plec din Romania

In ultimii ani iau in calcul tot mai des ideea de-a parasi definitiv Romania. Oricat de mult spera unii ca s-ar mai putea schimba ceva, pe ultima suta de metri, eu sunt de parere ca nu se mai poate face nimic. Nu vreau sa intru in subiecte ce tin de politica, dar o sa mentionez faptul ca, in afara de autostrazi si oameni de nadeje in fruntea tarii, Romania duce lipsa si de alte lucruri extrem de importante.

Nu avem un sistem medical care sa te faca sa te simti in siguranta, nu avem scoli ca-n afara si nici oameni pregatiti pentru a-i invata pe copiii lectiile vietii. Pentru ca da, nu doar matematica, limba romana si istoria sunt obiecte importante, ci si cele care te invata cum sa razbeste atunci cand dai de-o problema in viata reala. La noi, din pacate, nu s-a schimbat nimic de cand am terminat eu scoala generala.

Imi doresc sa parasesc Romania pentru ca vreau un viitor mai bun. Si nu sunt genul de persoana care o sa planga dupa sarmale si telemea de pe plaiurile natale, oricum nu ma dau in vant dupa mancarurile traditional romanesti. Deci, sunt convinsa ca o sa ma descurc la capitolul asta.

Vreau sa fiu inconjurata de oameni civilizati care stiu sa arunce o tigare sau o bucata de hartie la cosul de gunoi, nu pe strada. Vreau ca gunoaiele sa nu mai fie ceva obisnuit. Vreau piste special amenajate pentru biciclete si trotinete electrice. Vreau sa locuiesc intr-o tara civilizata si promit c-o sa ma adaptez si c-o sa respect regulile.

Oare cata lume constientizeaza faptul ca Romania nu e pe drumul cel bun si ca nici nu se mai pot schimba multe lucruri? De ce incearca unele persoane sa se amageasca singure, cand stiu ca in realitate este greu sa ajungi la nivelul altor tari civilizate care au reusit sa ia startul la timp?

Sper ca nu peste mult timp, sa pot sa va salut in alta limba. 🙂

Publicat de

Românașul

Locuitor al acestei minunate țări, dezbate subiecte de interes național. Informații serioase și importante pe care orice român adevărat trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *