Nici o zi fara cafea

Faptul ca imi place cafeaua nu mai este nici un mister pentru nimeni, am scris de multe ori pe blog ca aceasta mica placere imi aduce foarte multa bucurie. Daca stau bine si ma gandesc, titlul ar fi trebuit formulat astfel: nici o zi fara cel putin 3 cafele! 😀

Cel mai mult imi place latte, dimineata. Si totusi, nu beau numai latte, pentru ca la pranz imi fac cafea la ibric. Ador mirosul cafelei la ibric si cred ca nimic nu se compara cu el! Despre aroma nu mai zic nimic, e irezistibila!

Nu stiu cat de adevarat este sau nu, pentru ca eu oricum nu o beau pentru beneficii ci doar pentru gust, insa un studiu recent prezentat în cadrul ESCCongress a demonstrat ca persoanele care consuma cel putin 4 cesti de cafea pe zi au un risc de mortalitate cu 64% mai scazut decât cei care nu consuma niciodata sau aproape niciodata cafea.

Multi dintre constituentii naturali ai cafelei sunt antioxidanti performanti in protectia celulelor impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi. Un studiu japonez a decoperit ca persoanele care beau cel putin o ceasca de cafea simpla pe zi isi reduc riscul dezvoltarii hemoragiilor cerebrale sau a atacurilor vasculare cerebrale cu pana la 20%.

Mai mult decat atat, un consum moderat de cafea, de pana la 3-4 cesti de cafea pe zi, ne poate ajuta sa influentam in mod pozitiv  starea de bine fizica, mentala si sociala, iar asta o spune cel mai recent raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru mine o ceasca de cafea reprezinta o adevarata bucurie, mai ales daca este savurata intr-o companie placuta. 🙂 Hai, sa fie cu multe cafele pe zi si cu multa veselie!!

Voi beti cafea? Daca da, o faceti pentru gust sau pentru energie?

Publicat de

Românașul

Locuitor al acestei minunate țări, dezbate subiecte de interes național. Informații serioase și importante pe care orice român adevărat trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *